Strona główna

Sonda

Czy montaż Luster Drogowych poprawi bezpieczeństwo na drogach Połczyna?:

Lokalni Przedsiębiorcy

Kuchnia molekularna w SP Połczyno

Szkołę podstawową w Połczynie odwiedził Robert Joachimiak-Szpinda, na co dzień szef kuchni w krakowski Hotelu Kossak, aby opowiedzieć o tajnikach kuchni molekularnej, oraz poczęstować dzieciaki „magicznie” stworzonymi potrawami.

Dzięki zastosowaniu nauki przy przygotowywaniu potraw, w kilka chwil dzieci otrzymały sorbet truskawkowo-marchewkowy i lody o smaku coli. Do schłodzenia składników wystarczyło użyć ciekłego azotu.

 

Uczniowie czynnie uczestniczyli przy sporządzaniu potraw, przy czym świetnie się bawili.

Fot. Piotr Niemkiewicz - pełna galeria na stronie puck.naszemiasto.pl

Źródło: puck.naszemiasto.pl

Temat na www.forum.polczyno.pl

Partnerzy Serwisu

Kto Nas LUBI :)

Oddaj krew - Krew ratuje życie

 

 

 

Kliknij baner po szczegóły.

Kalendarz wydarzeń

Ostatnie komentarze

Pogoda

Nasza pozycja w sieci

PRchecker.info